Yrityshaastattelussa: Salpausselän Terveys Oy

Salpausselän Terveys Oy on kotimainen, lahtelaisomisteinen yritys, joka tarjoaa työterveyshuoltopalveluja yrityksille sekä yleislääkäri-, hoitaja-, fysioterapia- ja laboratoriopalveluja Päijät-Hämeessä ja sen lähialueilla. Yrityksen henkilöstöllä on pitkäaikainen ja vankka kokemus työterveyshuoltopalveluiden parissa toimimisesta.

Näillä saatesanoilla kerrotaan yrityksestä Salpausselän Terveys Oy:n kotisivuilla.

Haimme loppukesästä yritystoiminnan esittelystä kiinnostuneita asiakkaita haastateltavaksi. Muutamien yhteydenottojen seurauksena saimmekin kunnian toteuttaa haastattelun Riikka Mattilan kanssa, joka johtaa lahtelaista, melko uutta, mutta siitäkin huolimatta hyvin vauhtiin päässyttä yritystä Salpausselän Terveys Oy.

Alla olevasta haastattelusta pääset lukemaan Riikan kertomuksen hänen matkastaan Salpausselän Terveys Oy:n yrittäjäksi.

Mukavaa lukuhetkeä!

Riikka Mattila, lääketieteen tohtori, työterveyshuollon erikoislääkäri ja Salpausselän Terveys Oy:n toimitusjohtaja.

Olen Riikka Mattila, 55-vuotias lääketieteen tohtori, työterveyshuollon erikoislääkäri ja toimitusjohtaja Salpausselän Terveys Oy:ssä. Takanani minulla on pitkä 30 vuoden kokemus terveydenhuoltoalalla, ensin enemmänkin kuntoutuksen puolella ja sittemmin työterveyshuollossa. Erilaisissa terveydenhuollon johtotehtävissä olen toiminut aina vuodesta 1997 lähtien. Nykyinen työni Salpausselän Terveyden omistajana, toimitusjohtajana ja vastuulääkärinä on itselleni unelmieni täyttymys. 

Ennen Salpausselän Terveyden aikaa työskentelin Isku konsernissa vetäen siellä työterveyshuoltopalveluja tuottavaa yhtiötä, Apila Terveys Oy:tä. Tuo työjakso kesti reilun 10 vuotta ja sinä aikana kasvatimme Apila Terveyttä alun perin yhden asiakkaan työterveyshuollosta >600 asiakasyrityksen työterveyshuoltokumppaniksi. 

Apila Terveyden tie kuitenkin loppui yrityksen myyntiin isolle valtakunnalliselle terveyspalveluketjulle. Siinä vaiheessa hyppäsin itse pois kelkasta ja varsin lyhyen harkinta-ajan jälkeen perustin Salpausselän Terveys Oy:n.

Aluksi olimme puhtaasti perheyritys, sillä itseni lisäksi yrityksen omistajina ovat mieheni, silmätautien erikoislääkäri Jukka Mattila ja pienellä osuudella myös kaksi poikaamme, Santeri ja Artturi Mattila. Sittemmin on omistajien joukkoon liittynyt myös meillä työskentelevä työterveyshuollon erikoislääkäri Satu Nevalainen.

Salpausselän Terveyden toiminnan keskiössä on työterveyshuolto. Lisääntyvästi kuitenkin myös yksityisvastaanottopalvelut ovat ottaneet omaa osuuttaan. Tarjoamme siis työterveyshuoltopalveluja paikallisille yrityksille, sekä isoille että pienille. Suurin asiakkaamme on >500 työntekijän yritys ja toisessa ääripäässä ovat yksityisyrittäjät. 

Yksityisasiakkaille tarjoamme lisäksi yleislääkärin, sairaanhoitajan, terveydenhoitajan ja fysioterapeutin palveluja. Lisäksi tarjontaamme kuuluvat mm. laboratoriopalvelut, uniapneatutkimukset, muistitutkimukset ja Firstbeat-hyvinvointianalyysit.

Salapausselän Terveyden työporukkaa.

Meillä työskentelee ihan huippu porukka. Valtaosa henkilöstöstämme on entisiä Apilantyöntekijöitä. Tunnemme siten toisemme jo vuosien takaa ja yhteistyössä tarjoammeasiakkaillemme laadukasta, joustavaa ja ammattitaitoista palvelua, aina hymyssä suin.

Tavoitteemme on olla asiakkaillemme kasvollinen kumppani. Yritysyhteistyössä meille onensiarvoisen tärkeää että olemme asiakkaidemme tavoitettavissa, pystymme vastaamaanasiakasyritystemme tarpeisiin joustavasti ja tuomme asiakasyrityksillemme sitä lisäarvoa jota työterveyshuollolta tarvitsevat.

Yrityksemme on kasvanut melkoisen hurjaa vauhtia ja näkymät ovat hyvät. Paikallisetajankohtaiset muutokset työterveyshuollon rintamalla vaikuttavat meihinkin ihan päivittäin.

Jalat on kuitenkin pidettävä tiukasti maassa. 

Tavoitteemme on kasvaa Päijät-Hämeessä yritysten ykkösvaihtoehdoksi työterveyshuoltopalveluiden tuottajana ja toisaalta myös joustavaksi ja helposti lähestyttäväksi kumppaniksi yksityisasiakkaille (ei lapsipotilaita). 

Arvioimme jatkuvasti omaa toimintaamme ja pyrimme kehittymään paikallisia tarpeita huomioiden.

Ensi vuoden alussa mieheni Jukka aloittaa meillä silmälääkärin vastaanottotoiminnan parina päivänä viikossa ja sen uskon laajentavan asiakaskuntaamme mukavasti.

Yritystä käynnistellessäni pohdin kovasti mistä saisin hyvän luotettavan ja asiantuntevan tilitoimistokumppanin. Itselleni oli ja on edelleenkin tärkeää, että saan tilitoimistolta luotettavaa apua ja tukea taloushallinnon asioissa. Ihan sattumanvaraisesti kontaktoin useampaakin tilitoimistoa ja kävin heitä tapaamassa. 

Jotenkin jo ensi tapaaminen Kapun ja Hannan kanssa sai minut vakuuttuneeksi, että voisivat olla minulle juuri sellainen kumppani jota hain. Niinpä lähdin sitten Euroaccountin asiakkaaksi enkä sitä päätöstä ole kertaakaan katunut. Heiltä olen aina saanut sitä apua mitä olen tarvinnut, myös kaikkiin niihin tyhmiin kysymyksiini. Yhteistyö Euroaccountin kanssa on ollut helppoa, joustavaa ja luotettavaa. Euroaccountin tuella on turvallista jatkaa tätä yrittäjyyden matkaa.

Yrityksemme arvot, aito kumppanuus, joustavuus, paikallisuus, positiivisuus ja kustannustehokkuus kuvaavat mielestäni hyvin toimintaamme ja pyrimme joka ikinen päivä olemaan arvojemme arvoisia. Työterveyshuollon sloganimme: ”Paikallista työterveyshuoltoa lähellä asiakasta Salpausselän harjujen kupeessa” kuvastaa mielestäni hyvin myös tapaamme toimia.

Poiketkaahan käymään, 

meidät löytää Lahden keskustasta Rauhankatu 10 ja

Nastolan Rakokivestä Laturintie 1

verkosta osoitteella www.salpausselanterveys.fi ja 

puhelimitse numerosta 020 730 8670. 

Meille voi myös laittaa viestiä sähköpostilla asiakaspalvelu@salpausselanterveys.fi.

Mukavaa loppuvuotta toivottaen,

Riikka Mattila

Back to top